• #IberoRomân

COVID-19 | Columna de opinie: Dana Varga

,, E nevoie de resuscitare mondială, pentru că politica europeană a fost in moarte clinică…!"


En un momento inédito en la historia de nuestra vida hemos buscado opiniones y respuestas sinceras. De la medicina a la geografía, del periodismo a la diplomacia, ruman@s que nos hablan de cómo nos puede transformar esta pandemia, de a qué valores daremos prioridad en el futuro, de cómo evolucionará la economía, o de qué forma cambiarán las relaciones entre las personas y las sociedades. Con solo dos preguntas:

1. Después del coronavirus: ¿cómo crees que cambiará nuestra vida?

2. A tú criterio ¿existe algún factor positivo de esta crisis?
Dana Varga

Consilier de stat (fost) en Guvernul Românie.


Cum se va schimba viata noastra?

Viața la nivel mondial o vad printr-o resetare politica economică, socială. Sper sa se puna accent pe partea de cercetare sănătate, preventie, educatie, creearea de locuri de munca, sustinerea dezvoltării rurale (agricultură) relansarea politici publice in functie de nevoile sociale sustinerea si încurajarea investițiilor in dezvoltarea locurilor de muncă în toate domeniile. Fiecare țară ar trebui sa aibe un plan de măsuri pentru relansarea economică, unde trebuie sa fie si minoritățile naționale, asumate în funcție de nevoile sociale. În românia cei mai vulnerabili si marginalizați sunt cetățeni de etnie roma. Sper sa fie o atenție sporită la nivel mondial asupra romilor, deoarece discriminarea etnică, socială, culturală, a provocat de multe ori victime.

...a trezit politicieni din somnul linistit a multor lideri mari, puternici, aroganți, dar foarte slabi in fata războiului cu coronavirus.

Dacă există factori pozitivi în urma acestei crize?


Da exista, faptul ca la nivel mondial, au început politicieni sa inteleaga ca siguranta nationala a cetățenilor e responsabilitatea statului, e un lucru bun. Sunt si eu speriată de dușmanul necunoscut Coronavirus, dar incerc sa vad lucrurile cu optimism. E nevoie de resuscitare mondială, pentru că politica europeană a fost in moarte clinică, COVID-19, a trezit politicieni din somnul linistit a multor lideri mari, puternici, aroganți, dar foarte slabi in fata războiului cu coronavirus.

Imi doresc ca si romii sa fie prioritate in viitoarea agenda a Politicii Europene! Dumnezeu sa binecuvanteze Poporul lui si sa ne rugam pentru sănătatea tuturor ! Uniti suntem puternici! Cu toți suntem afectați de Coronavirus ! Mesajul meu e Curaj ! Totul o sa fie bine!!!!


Românii oriunde traiesc in europa s-au America, ei sunt di rămân ,,copii României", diaspora înseamnă suferință copii care duc dorul părinților, bunicii care își cresc nepotii, dor de casă și de țară, sarbatori cu lacrimi si dor. Trebuie sa aducem. #Copiiromâniei #Acasa


IRPress©

337 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo