• #IberoRomân

VENITUL VITAL MINIM : CE ESTE, CINE ÎL POATE SOLICITA ȘI CUM ESTE PROCESAT.


,,Ingreso Mínimo Vital" | În contextul crizei de coronavirus, Guvernul a aprobat ajutorul care pornește de la 500 de euro pentru cei mai defavorizați. Vom explica mai jos cine îl va primi , când va intra în vigoare și despre ce este vorba.


Ce este venitul minim vital ?


Este un beneficiu pe care Consiliul de Miniștri intenționează să îl aprobe la începutul lunii mai. Este un venit de bază pentru a-i proteja pe cei mai nevoiași în cele din urmă și datorită forței majore. Propunerea a fost deja redactată în acordul guvernamental dintre PSOE și Unidas Podemos de anul trecut din 2019 și va permite tuturor persoanelor care din cauza circumstanțelor nu au venituri sau niciun ajutor financiar, să primească un beneficiu de bani motivat de consecințele devastatoare pe care le-a produs coronavirusul în Spania. O criză pe care nu am trăit-o până acum.


Cine poate solicita și care sunt cerințele?


Începând cu luna mai, la o dată pe care Consiliul de Miniștri trebuie să o definească, acest venit minim vital poate fi solicitat de toți acei cetățeni care locuiesc singuri și al căror venit este sub 200 de euro. Dacă locuiți cu o altă persoană, ei trebuie să demonstreze că venitul gospodăriei este sub 450 de euro. Ministerul Incluziunii, împreună cu siguranța socială, încă finalizează detaliile acestui ajutor, deoarece a fost conceput vertiginos din cauza gravității și vulnerabilității economice de care suferă multe gospodării spaniole.


Singurul lucru stabilit până acum este că ajutorul este alocat în funcție de situația în care se află căminul familiei, nu ține cont de situația unei anumite persoane. Obiectivul acestui ajutor este, mai ales, protejarea structurii căminului familial, familiile monoparentale fiind de 10% din beneficiarii acestui ajutor. Venitul minim vital este un beneficiu adăugat la ajutorul existent în prezent în comunitățile autonome și are ca scop eradicarea excesului de sărăcie pe care și-l asumă multe gospodării din țară, care este cu mult superior celui al multor țări din Europa. Însuși ministrul José Luis Escrivá a afirmat că ajutorul va ajunge la peste un milion de locuințe și că este un beneficiu „permanent”, astfel că va continua odată cu ridicarea stării de alarmă.


Cerința pentru a putea accesa acest ajutor este ca venitul familiei obținut de doi adulți să nu depășească 450 de euro. Cei care au un venit mai mic de 200 de euro pe lună vor primi și venitul minim de viață.


Valoarea financiară a acestui ajutor nu a fost încă stabilită. Cel de-al doilea vicepreședinte al Drepturilor Sociale, Pablo Iglesias, a propus o sumă de 500 de euro pe persoană și 950 de euro pentru gospodăriile formate din doi adulți fără venituri economice și care se ocupă de doi copii. Cei care primesc această prestație vor primi, în principiu, 500 de euro pe lună pentru primele trei luni și apoi vor fi alocați 250 de euro mai mult dacă există mai mult de un adult fără venituri în casă. Trebuie menționat că acest ajutor nu poate fi combinat cu altele pe care Guvernul le-a implementat începând cu 14 martie 2020, astfel încât un cetățean care primește deja o altă prestație nu va putea solicita venitul vital minim.


Cum și unde îl puteți solicita?


Guvernul nu a specificat încă canalele care vor prelucra un astfel de ajutor, dar va fi cunoscut în săptămânile următoare, iar în absența ultimelor nuanțe pentru a încheia anunțul public, este posibil ca acesta să poată fi realizat de urgență prin telematică prin canalele de comunicare a Guvernului Spaniei. Peste câteva zile va deveni public și oficial.


Madrid, J. Olivares | IRPress©


59 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo